En què consisteix?

El projecte treballarà una triple dimensió:

Què és el que hi ha? El diagnòstic ens ha de parlar de com és la realitat dels i les joves en el seu municipi i de quins són i com s'estructuren els espais de participació de la ciutat i detectar possibles oportunitats de treball.

Com ho veiem? Partint de la base que l'objectiu final és la participació d'aquest jovent al municipi, el procés dinamitzador pretén identificar i recollir els seus interessos i opinions en relació als tema tractat, però també té una vessant pedagògica que reforça l'aprenentatge:

  • En valors com l'autonomia, l'opinió crítica, el respecte, la solidaritat, la convivència, i també la valoració positiva de la negociació o l'acceptació de la diversitat i dels límits raonats.
  • L'aplicació de metodologies que prioritzen la construcció de projectes i de propostes a través del consens.
  • El desenvolupament de les capacitats d'argumentació, l'assumpció de responsabilitats en afers col.lectius i l'acompliment de tasques de representació.
  • El coneixement de les oportunitats, febleses.. a tenir en compte a l'hora de participar.
  • Familiaritzar l'alumnat amb els diferents models de participació existents, palesar els seus valors, creences i objectius i informar de les possibilitats d'intervenció que ofereixen els moviments socials.

Què hi podem fer? El procés de dinamització no ha de recollir només idees o reflexions, sinó que ha de servir perquè els i les joves desenvolupin possibles estratègies d'acció i de millora per al seu municipi en relació al tema abordat, a fi que puguin ser plantejades a l'estament polític a través de l'Audiència pública.

Les sessions de treball (a les aules, al treball intercentres i al manifest final) inclouran l'abordatge d'aquestes tres dimensions respecte al centre d'interès tractat.

Imprimir
a  a  a